Ajankohtaista

 

Varaa NYT oma kuvausaikasi kesän kuvauksiin!

Haluatko laadukkaan, ammattivalokuvaajan tekemän kuvauksen studiossa tai mahdollisesti miljöössä? Katso kuvagalleriasta esimerkkikuvia ja ota yhteyttä joko yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla suvi@studiosuviroiko.com tai soittamalla 044-20 89 707!

Ole nopea ja varaa oma aikasi, ikuistetaan yhdessä tärkeä hetkesi upeiksi muistoiksi!

29.11. 2021

 

Master QEP

Eurooppalaisen ammattivalokuvaajien "kattojärjestön" FEPin eli  The Federation of European Professional Photographers FEP :n kansainvälinen tuomaristo kokoontui viikonloppuna Tampereelle kahden vuoden koronatauon jälkeen raatimaan QEP- ja Master QEP -kuvasarjoja. Kyseessä on siis arvonimihaku, jota haetaan joko 12 kuvan (QEP) tai kahdenkymmenen valokuvan sarjalla (Master QEP). Tapahtumaan oli saapunut 17 kpl Master-hakuja sekä vajaa 60 QEP-hakuja. Kaiken kaikkiaan Mastereita jaettiin viikonloppuna 4 kpl ja 27 kpl QEP-arvonimiä.

 

Itse hain Master QEP- arvonimeä kuvillani, joita olen tehnyt nyt kolmisen vuotta omana projektina ja osallistuen niillä enimmäkseen ammattilaisten valokuvauskilpailuihin. Ylpeänä kuvistani ja ilokseni voin kertoa, että hain ja sain siis Master QEP:n arvonimen tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Olen nyt yksi Suomen kuudesta valokuvaajasta, jolle tämä arvonimi on myönnetty.

 

Tästä pääset katsomaan kaikki viikonlopun uudet Master- ja QEP-sarjat.

 

 

 

 

 

 

 

27.9.2021 Baby-sarjan voitto Finnish Photo Awards 2021-kilpailussa!

 

Viikonloppuna ratkesi Finnish Photo Awards 2021 -kilpailu ja kuvani sijoittuivat kilpailussa seuraavasti:
* Baby (vauva)-sarjan voitto sekä kunniamaininta
* Children (lapsi)- sarjan kunniamaininta
* Classical portrait (klassinen muotokuva)- sarjan kunniamaininta x2
* Domesticated animals (lemmikki)- sarjan kunniamaininta


Kilpailun kaikki sijoitukset sekä kuvia pääsee katsomaan tästä.
Lämmin kiitos: mukana olleet mallit sekä taustajoukot, Pukuvuokraus / TTT sekä upeat valokuvat finaaliin tehnyt Ninan Kuvamaailma.

Kirjoita teksti tähän

12.4.2021 MENESTYSTÄ FEP AWARDS 2021 -KILPAILUSSA!

 

Tämä on toinen kerta kun voitan Fep Awards-kilpailussa, yhdessä euroopan isoimmista valokuvauskilpailuista, Bronze Cameran, eli pronssia muotokuvasarjassa. Edellisen kerran olin kolmas vuonna 2017 lapsi- ja eläinkuvillani, joista on myöhemmin tehty postimerkkejä- ja kortteja. Tässä näytille nämä tänä vuonna kolme parhaiten pisteitä saaneet kuvani sekä muut kuvani, jotka saivat tänä vuonna Distinction- tai Merit-mainintoja. 

 

Täältä pääset katsomaan kilpailun eri sarjojen parhaimmiston.
Täältä näet kilpailussa yksittäisiä sijoja voittaneet.

 

 

20.1.2021

Ensin niistä tehtiin postimerkkejä ja nyt POSTIKORTTEJA!

 

Postimerkeissä jo aiemmin esiintyneet suloiset suomen pystykorvan pennut kera pikkumallien sekä muitakin kuvaamiani 

lapsi- ja eläinkuvia saa nyt Karton tekeminä postikortteina. 

Kaikenkaikkiaan viisi erinlaista korttia on tulossa Prisman valikoimiin, Karton verkkokaupasta niitä voi jo tilata ja Suomalaisessa kirjakaupastakin ne on pongattu! 

 

Onhan tämä huippua! Kiitos hienosta yhteistyöstä Karto ja tässäkin kohtaa ihanat mallini!

 

Painikkeen teksti

10.10.2020

 

Finnish Photo Awards 2020-kilpailun tulokset ratkesivat tänään ja Suvi voitti upeasti sekä lapsikuva- että vauvakuvasarjat. Viime vuonna tulos oli samassa kilpailussa lapsikuvasarjan voitto ja vauvakuvasarjan hopea, joten tänä vuonna tulos oli vielä parempi! 

 

Classical Portrait- sarjassa sijoitus oli hienosti 3. ja Creative Portrait-sarjan finaalissa tulos 9.sija. Kaikki kilpailun sijoittuneet näet osoitteessa  http://www.finnishphotoawards.fi/palkitut-kuvat-20...

 

 

 

 

 

 

14.5.2020 

HIP-HIP! Nyt sen saa julkaista: Suvin lapsi- ja eläinkuvista tehtyihin postimerkkeihin saadaan jatkoa! "Kelkkaretkellä" sopii mainiosti ensi talven postilähetyksiin!

 

12.5.2020 

ONNEAAAAA! Tänään on monessa kodissa tunnelma katossa! Onnea jo tässä kohtaa kaikille uusille ylioppilaille! 

Vaikka korona on tehnyt monet suunnitelmat ja asiat epävarmoiksi tänä keväänä, yksi asia on varma: valmistuminen on hyvän kuvan arvoinen hetki elämässä!
KUVAUSTARJOUS
* Kaikille 12.5 - 19.5. välillä valmistujaiskuvauksen varanneille, studio- tai miljöökuvaukseen lahjana 20x25 valokuvasuurennos (arvo 35 €).
* Varatut miljöökuvaukset ilman miljöölisää, säästä siis 50 €!
Valmistujaiskuvaus 130 €, sis. hyvin monipuolisen ammattivalokuvaajan kuvauksen studiossa tai miljöössä, kuvausaikaa n. 1h sekä sähköiset kovedokset valintaa varten kuvagalleriassa.
Kuvaus 29.8. mennessä. Ei koske minikuvauksia.
Varaa aikasi tai kysy lisää, vastaan mielelläni!
044-2089707
suvi@studiosuviroiko.com


10.9.2019

Suvin kuvia julkaistaan postimerkkeinä! 

Postimerkit sekä FDC keräilykuori julkaistaan 10.9.

Postimerkkejä sekä FDC (First Day Cover), eli Ensipäivä kuoria saa kaikista postin omista myymälöistä. Jälleenmyyjillä, kuten R-kioskeilla ja marketeilla ei kuoria ole.

Verkkokaupan kautta voi tilata myös postimerkkejä sekä FDC-kuoria.

www.posti.fi/ostoksilleLapset ja koiranpennut metsäretkellä

Valokuvaaja Suvi Roiko on ottanut Metsäretki-postimerkkeihin nostalgiset kuvat, joissa lapset ovat metsässä koiranpentujen kanssa. Tamperelainen Roiko haluaa tuoda maalauksellisilla muotokuvillaan esille lasten ja eläinten välisiä suhteita. Toisessa merkissä metsästystorveen puhaltava poika istuu varpujen päällä seitsemän koiranpennun kanssa ja toisessa tyttö nukkuu kannolla koiranpennun kanssa.

Merkkien valokuvat on otettu Vesilahdessa Krääkkiön kylässä. – Kuvauksissa oli mukana neljä lasta kahdesta perheestä ja seitsemän koiranpentua. Lasten perheenjäsenet auttoivat kuvauksissa pitämällä mm. salamavaloja pystyssä ja tuomalla karanneita koiranpentuja takaisin. Vaikka liikkuvia osia oli paljon, kuvausten tunnelma oli mukava ja rento, Roiko naurahtaa.

Metsäretki julkaistaan 10 merkin arkissa, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä. Rinnakkaisena tuotemuotona myyntiin tulee myös kahden merkin arkki, jossa on molemmat Metsäretki-postimerkit.29.4.2019

Suville kultaa sekä kolme kunniamainintaa lapsikuvasarjassa ja hopeaa vauvakuvasarjassa! 

Viikonloppuna käytiin Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n järjestämä Finnish Photo Awards- kilpailu. Suvin neljä lapsikuvaa olivat kaikki lapsikuvasarjan kärjessä korkeimmilla pistemäärillä, mutta koska yhdeltä kuvaajalta palkittiin mitalilla vain yksi kuva per sarja, yksi kuva sai kultaa ja kolme muuta kunniamaininnan Children-sarjassa. Baby- sarjassa Suvi sai hopeaa. 

Kisan kokonaisvoittoon nousi illustrative- sarjan voittaja, kuopiolainen Petra Tiihonen ajatuksia herättävällä kuvituskuvallaan Against fur. Tuomaristo kiitteli voittajatyön kykyä välittää yhteiskunnallista sanomaa työllä, joka oli samanaikaisesti erittäin taidokkaasti ja oivaltavasti tehty.

Illustrative-sarjan lisäksi kilpailussa kisattiin paremmuudesta Nature, Classical Portrait, Commercial, Wedding, Reportage, Creative Portrait, Baby ja Children -sarjoissa, niiden voittajat ovat vastaavassa järjestyksessä Anna Greus Helsingistä, Mikaela Holmberg Hämeenlinnasta, Onni Wiljami Kinnunen Limingasta, Tommi Taipalus Tampereelta, Hannu Rainamo Säynätsalosta, Antti Karppinen Kuopiosta, Satu Mali Helsingistä ja Suvi Roiko Tampereelta.

Kilpailukuvat arvioi kansainvälinen asiantuntijaraati brittiläisen valokuvaajan ja valokuvauksen opettajan Jim Lowen johdolla. Päätuomari Lowe kertoi raadin työskentelyn olleen todella haastavaa, mutta samalla erittäin mieluisaa kisan korkean tason vuoksi. Tuomaristo oli vaikuttunut suomalaisten valokuvaajien luovuudesta, idearikkaudesta sekä korkealaatuisesta teknisestä osaamisesta.

Finnish Photo Awards -kilpailun tarkoituksena on myös toimia jatkossa pääsylippuna Suomen maajoukkueeseen World Photographic Cup -kisaan. WPC on kansainvälinen valokuvakilpailu, joissa maajoukkueet mittelevät toisiaan vastaan. Suomen maajoukkue on osallistunut kisaan sen perustamisesta, vuodesta 2014 alkaen, ja saavuttanut mitalisijoja joka vuosi. Vuoden 2019 World Photographic Cup ratkesi kuukausi sitten Norjan Drammenissa ja siellä Suomi sijoittui yli 30 maan joukossa viidenneksi ollen näin paras eurooppalainen maa.

Finnish Photo Awards -kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 170 valokuvaajaa yhteensä 710 kuvalla; finaaliviikonlopussa arvioitiin kunkin yhdeksän kilpailusarjan 10 parasta kuvaa.

27.3.2019

Nyt sen saa julkistaa! Kaksi Suvin kuvaamaa lapsi-ja eläinkuvaa julkaistaan syksyllä 2019 postimerkeiksi! 

Tamperelainen valokuvaaja Suvi Roiko on ottanut Metsäretki-postimerkkeihin nostalgiset kuvat, joissa lapset ovat metsässä koirien kanssa. Roiko haluaa tuoda maalauksellisilla muotokuvillaan esille lasten ja eläinten sekä laajemmin ihmisen ja luonnon välisiä suhteita. Toisessa merkissä metsästystorveen puhaltava poika istuu varpujen päällä seitsemän koiranpennun kanssa ja toisessa tyttö nukkuu kannolla koiranpennun kanssa. Merkkien kuvat on otettu Vesilahdessa Krääkkiön kylässä. Metsäretki julkaistaan 10 merkin arkissa, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä. Rinnakkaisena tuotemuotona myyntiin tulee myös kahden merkin arkki, jossa on molemmat Metsäretki-postimerkit.

https://www.posti.com/media/mediauutiset/2019/loppuvuoden-postimerkit/#_ga=2.38336931.1231791173.1553498381-32207918.1553084559

2.11.2018

Sain kunnian niiata itselleni Pispala-Pyynikin Yrittäjät vuosijuhlassa Vuoden Yrittäjä 2018-palkinnon!

Kaunis kiitos kunnianosoituksesta!

Tänä vuonna on ihanan rustiikkinen joulu saapunut ajoissa Studiolle! Villasukat mukaan ja rennon ja aidon joulukortin tai lahjakuvan ainekset ovat koossa <3

Studio Suvi Roikon Jouluinen Minikuvaus 9. - 10.11.2018

Kuvaushinta 49 €

Minikuvaus sopii lapsille (max 4), pienille perheille sekä pariskunnille tai ihan yksistäänkin olet tervetullut!

Sisältää 15 min kuvausaikaa sekä sähköisen kuvagallerian kuvien valintaa varten.

Joulukortit 3 - 4 € riippuen kappalemäärästä. Kirjekuoret sisältyvät hintaan. Minimi tilausmäärä on 10 kpl. 20 kpl joulukortteja tilaavalle sähköinen versio samaan hintaan. Kuvista voi tilata myös muita kuvatuotteita. Tilausaika minikuvauksen kuville on 10 päivää. Kuvaus maksetaan paikan päällä.

Valittavana kahdesta taustasta:

* Tumma tausta puutähdillä

* Vaalea tausta joulukuusella

Varaa oma aikasi heti soittamalla 044- 253 9675 tai lähettämällä s-postia suvi@studiosuviroiko.com

Tervetuloa kuvaukseen! Jouluisin terveisin, Suvi

Tiimissä mukana:

Sylikettu lähetti meille suloisia ja värikkäitä tonttulakkeja, joita näissä kuvissa lapsilla päässä. Tonttulakit ovat myös minun minikuvauksissa pikkumallien käytettävissä <3 www.sylikettu.fi

Kuvien rustiikkiset puutähdet ovat taas kotiutuneet meille Alexandras Lifestylesta <3  www.facebook.com/alexandraslifestyle

Kuvauksiin lainasi hurjasti niiiiin fantastista rekvisiittaa ja aarteita supersisustaja ja bloggaaja Allidaalia <3

http://allidaalia.blogspot.com 

Eikä meidän uusi kuvausseinä olisi valmis ilman tätä supertaitavaa naista, ISO kiitos <3

UUTTA! 
Ja arvonta!

Isänpäiväksi, joululahjaksi tai vaikkapa omaksi iloksi persoonallinen ja kaunis puurasia, jonka kannessa oman rakkaan kuva.

Kun kuvaus tai kuvauksen varaus tapahtuu viimeistään 17.11. saat ko. kuvalla varustetun puurasian kaupanpäälle. Tämä tarjous koskee kaikkia uusia normaalihintaisia kuvauksia. Lahjan arvo 60 €.

Varaa oma kuvauksesi nopeasti.
044- 253 9675 Studio Suvi Roiko

Tarjous ei koske minikuvauksia eikä profiilikuvauksia.

Ps. Osallistu arvontaan Facebookin puolella ja olet mukana arvonnassa, jossa arvon yhden perhekuvauksen! Luonnollisesti palkintoon kuuluu myös tämä ihana puurasia! Palkinnon arvo yhteensä huikeat 220 €!  Arvonta suoritetaan 11.11. Isänpäivänä.

Kaipaako profiilikuvasi päivitystä? 

Uusi ja edustava kuva helposti ammattilaisten toimesta Profiilikuvauspäivänä, jonka järjestämme yhdessä Parturi-Kampaamo Rastan (www.rasta.fi) Saaran kanssa

keskiviikkona 10.10. klo 10 - 15

Studio Suvi Roikon tiloissa Mäkikatu 84.

Hinta sisältää Saaran tekemän pikameikin (silmät, huulet, puuterointi, meikkipohja kannattaa tehdä etukäteen itse), Suvin kuvauksen sekä yhden peruskäsitellyn kuvan tiedostomuodossa. Lisäkuvamahdollisuus a´30 €.

Hinta 70 € (sis. alv). 

Varaa oma aikasi soittamalla Studio Suvi Roiko 044 - 253 9675

REKISTERISELOSTE

1. Rekisterinpitäjä

Studio Suvi Roiko                 

Mäkikatu 84

33250 Tampere

Y-tunnus 2112479-0    

2. Rekisteriasoita hoitava henkilö

Suvi Roiko

suvi@studiosuviroiko.com

044 - 253 9675                

3. Rekisterin nimi

Studio Suvi Roikon asiakasrekisteri

4. Rekisterin peruste

Henkilön tilaamat kuvauspalvelut. Tietoja kerätään ainoastaan asiakassuhteen ylläpitoa sekä hoitamista varten

5. Rekisterin tietosisältö sekä tietolähteet

Studio Suvi Roiko kerää tai säilyttää asiakkaan tietoja seuraavasti:

* Kuvauksen yhteydessä tehtävällä kirjallisella kuvaussopimuksella. Asiakkaalta kirjataan sopimukseen kuvattavan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti. Tiedot säilytetään lukon takana. 

* Studion käyttämässä koevedosjärjestelmässä säilytetään ainoastaan kuvattavan nimi sekä sähköposti. Järjestelmä lähettää asiakkaalle koevedosten säilytysajasta ilmoituksia sekä Studion markkinointiviestejä. Nämä voit estää halutessasi.

* Studio Suvi Roikon kotisivujen (www.studiosuviroiko.com) yhteydenottolomakkeen kautta. Lomaketta käytetään nimenomaan suoraan yhteydenottoon asiakkaille. Studio Suvi Roikon kotisivut ovat SSL-suojatut. Näitä kaikkia tietoja hallinnoi Suvi Roiko ja  tiedot ovat vain Studio Suvi Roikon käytössä, eikä niitä luovuteta kolmannelle osapuolella.

Studio Suvi Roiko julkaisee asiakkaiden kuvia netissä (some/kotisivut) tai muissa markkinointi- ja mainostarkoituksissa vain asiakkaan kirjallisella suostumuksella.

6. Rekisterin suojauksen periaatteet

Tietojen säilytyksessä käytetään vastuullista ja luottamuksellista toimintaa. 

7. Tarkastusoikeus

Käyttäjällä on oikeus tarkastaa hänestä rekisteriin tallennetut tiedot (henkilötietolaki 26 §). Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä kirjallisena sekä allekirjoitettuna osoitteeseen: Studio Suvi Roiko, Mäkikatu 84, 33250 Tampere.

Tampere 25.5.2018 

Studio Suvi Roiko

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juhlitaanko perheessänne pian valmistujaisjuhlia? Haluaisitko antaa kiitoskortin vieraalle jo juhlista ähdettäessä?
Nuoren kova uurastus huipentuu ainutkertaiseen päivään, joka palaa mieleen tulevaisuudessa vielä monta kertaa.

Ammattilaisen ottama laadukas ja kaunis kuva vahvistaa muistikuvia vuosien kuluttuakin ja on todella kiva muisto juhlaan osallistuneelle vieraalle.
Kuvaus nyt hintaan 75 € (norm. 130 €) voimassa 7.5. - 8.6.2018

Parhaat ajat varataan nopeasti! Soita siis oma aika Studio Suvi Roiko 044- 253 9675.
HUOM! 30.4. mennessä varatun kuvauksen yhteydessä otettava perhekuva myös tarjoushintaan 75 €.

Kiitoskortit ja lisäkuvat hinnaston mukaan. Jos haluat kiitoskortit jaettavaksi juhlissa, kuvaus tulee tehdä viimeistään 16.5. 


Viime vuoden tapaan suosittu Äitienpäiväkuvaus kuvataan 10.5. torstaina sekä 13.5. sunnuntaina Studiolla! Yllätä vaikka oma Mummi "mussukoiden kuvalla" tai tuo Mummi kuvaan myös! Isä, Vaarikin ja koko perhe on myös kovin tervetullut. Millä kokoonpanolla kuvataan teitä tänä Äitienpäivänä? 

Kuvaus 50 €, sis. yhden tiedoston rajattomalla tulostusoikeudella!

Muut kuvat tai tiedostot tulostusoikeudella lisäkuvahinnaston mukaan. Varaa oma aikasi nopeasti soittamalla Studio Suvi Roiko 044-253 9675 Aikoja rajoitetusti, tarjous voimassa vain noina kuvauspäivinä.

17.2.2018 

Sähköpostiini "tupsahti" tällä viikolla info, että lapsi- ja eläinkuvani olivat saavuttaneet finaalipaikan yhdessä maailman isoimmassa kansainvälisesssä kuvakilpailussa "One Eyeland Awards 2017", sarjassa lapset. Hyvä meininki :)

https://oneeyeland.com/…/subcate…/award/country/photographer

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suomalaisvalokuvaajille jälleen huikeaa menestystä eurooppalaisessa valokuvakilpailussa

-        yhdeksän kuvaajaa palkintosijoilla

Sunnuntai-iltana 2.4. 2017 jaettiin Sisilian Cataniassa eurooppalaisen valokuvaajajärjestö FEP:n (Federation of European Professional Photographers Association) vuotuisen kilpailun palkinnot. Arvostettuun kilpailuun osallistui tänäkin vuonna pari tuhatta valokuvaa 25 eri maasta. Suomalaiset valokuvaajat ovat jo useat vuoden ajan pärjänneet kilpailussa erittäin hyvin, eikä tämä vuosi ollut mikään poikkeus: 9 valokuvaajaa keräsi kilpailussa yhteensä 35 erilaisista palkintosijoitusta (finalisti/top 10, top 3-sijoitus tai yksittäisen kuvan palkinto).

Eri sarjojen kakkossijoja eri Silver Camera  -sijoituksia nappasivat kisassa jo useasti aiemminkin palkitut Onni Wiljami Kinnunen sekä Vesa Tyni, Kinnunen illustrative-sarjassa ja Tyni portrait-sarjassa. Kinnunen sijoittui myös kisan commercial-sarjassa aivan kärjen tuntumaan eli neljänneksi. Bronze Camera – palkintoja eli kolmansia sijoja tuli 3, Mikaela Holmbergille illustrative – sarjassa, Suvi Roikolle portrait-sarjassa sekä Seppo Rintalalle wildlife-sarjassa. Holmberg oli kymmenen parhaan joukossa myös portrait-sarjassa. Muita eri sarjoissa kymmenen kärkeen sijoittuneita suomalaisia olivatAntti Karppinen commercial ja illustrative -sarjoissa, Petteri Löppönen illustrative -sarjassa sekä Suvi Sievilä ja Juhamatti Vahdersalo portrait-sarjassa. Sijoitukset perustuvat kolmen parhaan kuvan keskiarvoon, kaikki suomalaiskuvaajat saivat lisäksi palkintoja myös yksittäisillä valokuvilla.

Kisan kokonaisvoittoon nousi illustrative-sarjan Golden Cameran voittanut slovakialaiskuvaaja Peter Cakovsky. Kilpailun palkinnot jakoivat kisan päätuomari, tanskalainen Jorgen Brandt sekä FEP:n toimitusjohtaja, itsekin suomalainen Anna Kaleva-Tsagklas. ”Oli mahtavaa nähdä näin monen suomalaisen olevan palkinnoilla kilpailussa ja jakaa heidän ilonsa menestyksestä”, Kaleva-Tsagklas sanoo.

FEP on eurooppalainen valokuvaajien keskusjärjestö, joka kattaa noin 50 000 ympäri Eurooppaa, Suomessa järjestöä edustaa Suomen Ammattivalokuvaajat ry.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suvi Roiko on Vuoden Muotokuvaaja 2017

-kisassa historiallinen kaksoisvoitto

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tavoiteltu titteli, Vuoden Muotokuvaaja, paljastettiin yleisölle Kuva & Kamera – messujen yhteydessä Finnish Photo Awards -tilaisuudessa perjantaina 17.3.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Muotokuvaajaksi selviytyy kuvaaja, jonka viiden kuvan kokonaisuus saa eniten pisteitä laadukkuudellaan ja yhtenäisyydellään. Tämä huipputaidonnäyte edellyttää myös, että kuvat edustavat vähintään kolmea seitsemästä eri kilpailusarjasta, sarjakisan voittaja saa kantaa titteliä Vuoden Muotokuvaaja.

Vuoden 2017 Muotokuvaajaksi valittiin Suvi Roiko Tampereelta. Roiko teki kisassa historiallisen tempun ja nappasi kaksoisvoiton; hän osallistui kisaan kahdella eri sarjalla ja ne sijoittuivat kisassa sijoille yksi ja kaksi. Kilpailun kolmaskin palkinto meni tällä kertaa myös Tampereelle, kolmanneksi sijoittui Irina Kolomijets.

Suvi Roiko on Tampereella toimiva valokuvaaja-yrittäjä, joka on pyörittänyt omaa nimeään kantavaa studiota jo vuosikymmenen ajan. Sitä ennen Suvi oli jo alalla, mutta toisen palveluksessa. Suvi on erikoistunut henkilö- ja muotokuvaukseen ja erityisesti hän kuvaa paljon lapsia.

Tuomaristoa ilahdutti molemmissa kilpailusarjoissa harkittu ja viimeistelty kokonaisuus, jossa yhdistyi Suvin vahva osaaminen ja visuaalinen näkemys. Voittajasarjan kuvista kaksi, ryhmäkuva ja valmistujaiskuva, palkittiin myös yksittäisten kilpailusarjojen voittajina.

Vuosikilpailu käytiin jo 5.3.2017 ja tuolloin palkittiin yksittäisten kategorioiden voittajan, Vuoden Muotokuvaajan julkistaminen sen sijaan jätettiin nyt ensimmäistä kertaa järjestettävään Finnish Photo Awards – juhlaan. Kategoriapalkinnot jakautuivat tänä vuonna 16 eri kuvaajan kesken eri puolille Suomea. Ammattikuvaajien asiakkaiden näkökulmasta korkeatasoiset kuvaajat eivät aiemminkaan ole keskittyneet Etelä-Suomeen vaan laatua tuotetaan kaikkialla maassamme. Kisaan otti osaa ennätysmäärä kuvia, yhteensä 255 kappaletta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suvi Roiko wins the Portrait Photographer of the Year 2017 -title

  • historic double victory

Suvi Roiko, a Tampere-based portrait photographer, takes a historic double victory in the Finnish Professional Photographers Association’s annual competition. In the competition, photographers compete both in individual categories (e.g. childrens portraits, wedding portrait, pets etc), but also with 5 image ‘portfolios’ for the coveted Portrait Photographer of the Year -title.  Suvi had 2 of those 5 image portfolios in the competition and not only she won the competition with one portfolio, but gained the second place with the other. Two images from the winning portfolio won their individual categories of or group and graduation portraits.

The competition took place on March 5, 2017 and the final result were published on March 17, 2017 in the Finnish Photo Awards – event in Helsinki. The competition had record attendance, 255 images overall. All images were reviewed by a 5 member jury consisting of previous winners of the competition or other experts.

Suville sijoitus Muotokuva-sarjassa

Tampereella 21.2.2016 pidetyssä Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuoden Muotokuvaaja -kilpailussa nähtiin taas hyvä otos Suomen parhaita muotokuvia.

Kokonaiskilpailun voittaja oli tänä vuonna Johanna Sjövall Porista. Suvin kuvista kuva nimeltä "Ammattina kauneus ja käytännöllisyys" saavutti muotokuvasarjan 3. sijan.

Kilpailusta lisää Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n kotisivuilla. Alla Suvin koko kilpailusarja vuoden 2016 kilpailusta.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 1Jaa